Косово и МетохијаСаопштења

Српска листа најоштрије осудила брутални напад косовске полиције у општину Грачаница

У име српског народа са Косова и Метохије Српска листа најоштрије је осудила синоћњи брутани неосновани и нелегални упад наоружаних јединица албанских полицајаца у општину Грачаница на централном Косову и Метохији, којим се , како се наводи у саопштењу Српске листе, грубо угрожава мир на овим просторима.

“Овај неосновани упад, без икакавог налога суда представља класичан чин демонтрације силе у српској општини, са циљем застрашивања српског народа”, истиче се у саопштењу Српске листе која позива представнике међународне заједнице да најоштрије осуде институционално насиље које се, како истичу, спроводи над српским народом.

Такво понашање ксоовске полиције према оцени Српске листе не може се другачије разумети, а ћутање међународних представника у овом тренутку је недопустиво.

“Председништво Српске листе позива грађане да остану суздржани, не наседају на провокације и не дозволе да их ови срамни потези Приштине поколебају у намери да остану и остану на својим огњиштима”, подвлачи се у саопштењу Српске листе.

Иначе, више наоружаних припадника специјалне јединице полиције упало је синоћ у зграду општине у Грачаници, захтевајући проверу да ли се у њој прославља Православна нова година. Према наводима очевидаца специјалци  су дошли са више возила и са дугим цевима ушли уопштинску зграду а повод у сумњу да се нешто слави јесте најава за вечерашњи дочек Православне нове године у центру Грачанице.

Извор: Вечерње Новости
%d bloggers like this: