Косово и МетохијаСаопштења

Руководство општине Грачаница осудило синоћњу акцију упада косовске полиције у зграду општине

Руководство општине Грачаница предвођено председницом општине Грачаница проф. др Љиљаном Шубарић најоштрије је осудило синоћњи брутални упад специјалне јединице РОСУ у зграду општине Грачаница под пуном ратном опремом и наоружани дугим цевима и фантомкама.Општина Грачаница у саопштењу достављеном медијима наводи да је ” недопустиво је и крајње недемократски да без образложења и званичног налога суда специјалци  упадају у зграду општине брутално демонстрирајући силу над радником обезбеђења који је притом претрпео тешку психичку трауму и медицински је збринут у Клиничком центру о чему сведочи и медицинска документација.

“Раднике општине Грачаница, али и целокупно становништво на територији општине Грачаница веома је узнемирила вест о овом најновијем терору косовских специјалаца посебно у време када се српски народ у Грачаници припрема за обележавање не само православне Нове године него и великог верског празника. Руководство Општине Грачаница оцењује да је ово показатељ колико је улична демонстрација силе присутна у тзв. демократским институцијама које би требало да се баве заштитом безбедности сваког грађанина без обзира на веру и националност, истиче се у поменутом саопштењу и додаје да општина Грачаница на челу са председницом проф. др Љиљаном Шубарић позива све релевантне међународне институције, амбасаде да осуде овај најновији напад на демократију а КФОР да појача присуство на терену како би становништво у општини Грачаница заштитио од могућих нових провокација полиције.

“Општина Грачаница још увек нема повратну информацију са централног нивоа о разлозима ове бруталне акције косовских специјалних јединица и током дана инсистираћемо на добијању истих.Позивамо грађанство да остане смирено и суздржано те да не наседа на евентуалне провокације и да сви у миру дочекамо православну Нову годину. Овакви притисци неће нас поколебати да сачувамо свој идентитет, веру и традицију”, закључује се у саопштењу општине Грачаница.

Извор: Вечерње Новости
%d bloggers like this: