Косово и МетохијаХроника

Odbijen zahtev za odbacivanje optužnice za ubistvo Olivera Ivanovića

foto: N. Milosavljević, GračanicaOnlajn

Apelacioni sud Kosova odbacio je žalbe za odbacivanje optužnice u slučaju ubistva Olivera Ivanovića. Kako je navedeno, žalbe su odbačene kao neosnovane.

Kako je saopštio Apelacioni sud žalbe branilaca za odbacivanje optužnice i osporavanje dokaza za okrivljenje N.S., M.R., S.A., D.M., i R.B. u slučaju ubistva bivšeg lidera Građanske Inicijative Olivera Ivanovića odbačene su, a potvrđena je presuda Osnovnog suda u Prištini od drugog marta, i taj krivični slučaj će se nastaviti po pravilima krivičnog postupka., saopšteno je iz ovog suda.

“Specijalni tužilac optužene tereti za niz krivičnih dela koji se odnose na: “učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe” prema članu 283 stav 3 krivičnog zakona Kosova, „teško ubistvo“ iz člana 179, paragraf 1.9, „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ prema članu 422 stav 2 podstav 2.2 i „neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja“ po članu 374 stav 2“”, piše u saopštenju.

Takođe se navodi da je „tročlano veće posebnog odeljenja Apelacionog suda utvrdilo da je prvostepeni sud pravilno postupio odbivši zahteve branilaca okrivljenih za odbacivanje optužnice i osporavanje dokaza kao neosnovanih, zato što se ne pojavljuje nijedna od predviđenih pravnih okolnosti koje određuju tako nešto, zaključeno je u saopštenju.

Oliver Ivanović ubijen je 16. janura 2018. godine ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Ana Marković
%d bloggers like this: