ДруштвоКосово и Метохија

Ansambl „Venac“ poslao poklone deci u Zvečanskoj

Ansambl „Venac“ je posle učestvovanja u humanitarnoj akciji „Božur za decu Orahovca“, za Vaskršnje praznike, zajedno sa decom koja pohađaju školu folklora ovog ansambla, poslao poklone deci u Zvečanskoj u beogradu.

„Ranije je Ansambl Venac pomogao humanitarnu akciju „Božur za djecu Orahovca“ kupovinom 100 priveska u iznosu od 36.000 dinara, i te priveske smo poklonili deci u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu. Uz ovaj veoma simboličan poklon poslali smo i 69 crteža koja su naslikala deca iz naših dečijih ansambala na dečijoj likovnoj koloniji „Igram i slavim Svetog Savu“ organizovane januara 2021. povodom obeležavanja Svetog Save. Iz naše velike svetinje manastira Gračanice poslali smo im poklone – ikone Isusa Hrista i Svetog Save. Naravno, poklon smo obogatili i sa 200 čokolada u ime svih nas koji radimo u Vencu“, saopšteno je iz Nacionalnog ansambla „Venac“ iz Prištine, sa privremenim sedištem u Gračanici, pozivajući medije da pozovu javnost da pomognu akciju „Božur za decu Orahovca“:

„Pozivamo sve ljude dobre volje da se priključe humanitarnoj akciji u prikupljanju sredstava za izgradnju dečjeg igrališta – fiskulturne sale, za decu koja žive u Orahovcu u Metohiji. Humanitarnu akciju „Božur za djecu Orahovca“ je pokrenulo Nevladino udruženje „Pandurica“ iz Nikšića u saradnji sa nastavnicima, roditeljima i decom u Orahovcu. Akciju je blagoslovio i pomogao vladika Raško-prizrenski i Kosovsko-metohijski g. Teodosije. Cilj ove humanitarne akcije je izgradnja fiskulturne sale za srpsku decu i omladinu Orahovca“.

Redakcija portala Gračanica Onlajn se pridružuje akciji za pomoć deci Orahovca.

Minimalna donacija za privezak je 360 dinara, a uplate se mogu izvršiti na žiro račun

HO „Osmeh na dar“ 150-1851383-15 kod Direktne banke, uz naznaku „Za decu Orahovca“

Možete i lično poručiti svoje lepe priveske, samo pošaljite poruku putem Facebook grupe ili Instagrama

BOŽUR ZA DECU ORAHOVCA

klikom na fejbuk link ili na instagram link.

%d bloggers like this: