Косово и Метохија

Petković uručio ključeve stanarima nove zgrade u Kosovskoj Mitrovici

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić uručili su danas ključeve za 12 stambenih jedinica u naselju „Bošnjačka mahala“ u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Stanovi su izgrađeni sredstvima koje je obezbedila Kancelarija za KiM, a namenjeni su mladim bračnim parovima, interno raseljenim licima i socijalno-ugroženim porodicama, saopštila je Kancelarija za KiM.

Petković je takođe obišao stan porodice Klajić, koja danas slavi slavu Lazareva subota.

„Za poklon, od države Srbije, dobili su stan, kao i ostalih 11 porodica, ovde u ovoj zgradi. Prošle nedelje podelili smo još 12 stanova, posle obilaska ove zgrade, idemo da položimo kamen temeljac za još tri zgrade, a ukupno, do kraja godine, izgradićemo još 15 stambenih zgrada, u ukupnom iznosu od 650 miliona dinara“, rekao je Petković.

Dodao je da je politika države Srbije da „gradi, stvara i čuva mir“ i naglasio da su svaki novi krov, prag i dom, „temelji opstanka srpskog naroda na Kosovu“.

„Tu smo da zajedno gradimo, pre svega budućnost jer je budućnost na ovoj prelepoj dečici, jer to onda govori da smo svoji na svome i da želimo da živimo u miru u budućnosti“, poručio je Petković.

Porodica Klajić će ovu slavu pamtiti kao najradosniju.

„Presrećni smo. Nakon deset godina života pod kirijom, ovo nam mnogo znači. Ovo je najlepši poklon za slavu“, kažu Klajići.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić podsetio je da je u Kosovskoj Mitrovici od Božića do sada podeljeno 98 stambenih jedinica, „zahvaljujući državi Srbiji“.

„U kontinuitetu nastavljamo sa izgradnjom novih stambenih jedinica. Podrška iz Beograda i podrška direktora Petkovića, jasan je pokazatelj da budućnost naših mališana i bolje prilike se stvaraju u Kosovskoj Mirovici“, rekao je Spirić i naglasio da lokalna samouprava rešava probleme svih zajednica.

Kancelarija za KiM je u martu najavila da će ove godine biti izgrađeno 180 novih stanova namenjenih interno raseljenim licima, socijalno ugroženim kategorijama i mladim bračnim parovima, zaključuje se u saopštenju.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: