Косово и Метохија

Petar Petković u dvodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković boraviće u dvodnevnoj poseti Kosovu, 24. i 25. aprila, saopštila je Kancelarija.

Kako je navedeno, prvog dana posete, u subotu, 24. aprila, predviđen je obilazak severa Kosova i Metohije, koji će Petković započeti posetom Kosovskoj Mitrovici.

Tokom dana, u selu Donje Močare, u opštini Kosovska Kamenica, Petković će obići dve socijalno ugrožene porodice, Ivković i Stojković.

Saopšteno je da će na kraju prvog dana posete Kosovu i Metohiji, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u selu Bostane, opština Novo Brdo, u crkvi Presvete Bogorodice, prisustvovati osvećenju vrbovih gračanica, povodom praznika Lazareva subota – Vrbica, nakon čega će se družiti sa decom u porti crkve.

Drugog dana posete Kosovu i Metohiji, u nedelju, 25. marta, u manastiru Visoki Dečani, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković prisustvovaće Svetoj Liturgiji povodom praznika Ulazak Gospoda Isusa Hrista u Jerusalim – Cveti.

Nakon Liturgije, direktor Petar Petković i iguman manastira, arhimandrit Sava, obići će manastirski posed.

Napominje se da će posetu Kosovu i Metohiji Petković završiti obilaskom novoizgrađenog vrtića u selu Jažince, u opštini Štrpce.

Podsetimo da je direktoru Kancelarije za KiM Petru Petković nedavno ulazak na Kosovo i Metohiju bio zabranjen od strane vlasti u Prištini, zbog kako je tada navedeno, loše epidemiološke situacije.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: