Косово и МетохијаПолитика

Vučić i Kurti putuju u Brisel, ali se neće sastati

Foto: Gračanica online

Premijer Kosova Albin Kurti sastaće se sledeće nedelje u Briselu sa predstavnicima Evropske unije, saopšteno je iz kosovske vlade. S druge strane, srpski predsednik Aleksandar Vučić 26. aprila putuje u radnu posetu sedištu EU u cilju razgovora o “ubrzanju evrointegracija Srbije”, piše Tanjug.

Portparol kosovske vlade Perparim Krieziu potvrdio je prištinskim medijima da premijer Kosova putuje sledeće nedelje u Brisel, ne precizirajući tačan datum, ali naglasivši da se neće sastati sa predsednikom Srbije.

„Premijer Albin Kurti imaće zvaničnu posetu Briselu sredinom sledeće nedelje gde će se sastati sa predstavnicima institucija Evropske unije. Neće biti sastanka premijera Kurtija i gospodina Vučića“, rekao je portparol vlade Perparim Krieziu.

S druge strane, Tanjug piše da će predsednik Srbije u Brisel otputovati 26. aprila, a da je cilj posete “ubrzanje evrointegracija Srbije”.

Vučić će se, kako navodi Tanjug, u Briselu sastati sa šefom diplomatije EU Žozepom Borelom, predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, komesarom za proširenje i dobrosusedsku politiku Oliverom Varheljijem, a u planu je i sastanak sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: