ДруштвоКосово и Метохија

Rakić i Sunjog sa gradonačelnicima opština na severu Kosova o infrastrukturnim ulaganjima

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Goran Rakić se u Zvečanu sastao sa šefom Kancelarije EU na Kosovu Tomašom Sunjogom i četiri gradonačelnika opština na Severu Kosova, Milanom Radojevićem, Zoranom Todićem, Vučinom Jankovićem i Srđanom Vulovićem sa kojima je razgovarao o infrastrukturnim ulaganjima u tim lokalanim samopravama finansiranim od strane Kancelarije EU.

Rakić se zahvalio Kancelariji Evropske unije na Kosovu na dosadašnjim ulaganjima i kazao da su svi projekti koje je Evropska unija finansirala veoma značajni, navodi se u saopštenju MZZP-a.

Istakao je da Ministarstvo za zajednice i povratak sa Kancelarijom EU na Kosovu realizuje jedan od značajnih projekata, a to je ”Povratak i reintegracija na Kosovu”.

”Ono što sa zadovoljstvom ističem danas je da ćemo saradnju koju imamo sa Kancelarijom Evropske unije nastaviti jer je naša obaveza da stvaramo bolje životne uslove svim stanovnicima Kosova. Hvala na pomoći koju nam u tome pruža Evropska unija”, kazao je Rakić.

Ministar Rakić je napomenuo da sve što je dogovoreno u Briselu treba se i na terenu sprovesti, što pre, jer je kako je naveo, “prošlo mnogo vremena i čekanje na primenu sporazuma iz Brisela se negativno reflektuje isključivo na stanovnike Kosova”.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: