ДруштвоКосово и Метохија

KM: Rakić i Radojević najavili opremanje teretane u sportskoj hali

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Goran Rakić i gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević najavili su ulaganje za kupovinu savremenih sprava za vežbanje i opremanje prostorije namenjene za teretanu u sportskoj hali u ovom gradu, navodi se u saopštenju MZZP-a.

Rakić je obilazeći halu sa gradonačelnikom Radojevićem i direktorom ovog Sportskog centra Goranom Kovačem, istakao da je “stvaranje uslova za normalno funkcionisanje onih koji žele da se bave sportom, primarna obavezna svih koji su na odgovornim funkcijama”.

”Drago mi je da danas mogu da obećam da će sporstka hala u Severnoj Mitrovici biti opremljena modernim spravama za vežbanje. Omladina je naša budućnost i mi ovime ulažemo u razvoj naše budućnosti. Ovo nije sve, svuda tamo gde budemo mogli da pomognemo da se stvore adekvatni uslovi za sportske aktivnosti, pomoćićemo”, rekao je Rakić.

Rakić je kazao da je Ministarstvo za zajednice i povratak posvećeno građanima na Kosovu i da to pokazuje finansiranjem ovakvih, i sličnih projekata, “izgradnjom i opremanjem kuća i različitim vidovima pomoći”.

Gradonačelnik Milan Radojević i direktor Sportske hale Goran Kovač su istakli da će opremanjem teretane svi oni koji posete ovu halu i žele da koriste usluge, imati sve u sklopu ovog objekta.

”Raduje me činjenice da smo se sa ministrom vrlo brzo dogovorili oko finansiranja ovog projekta, a sve na dobrobit stanovnika Severne Mitrovice”, istakao je Radojević, dok je Kovač kazao da će nakon završetka ovog projekta, “sportski objekat moći da se uporedi sa najmodernijim halama u velikim mestima”.

U Severnoj Mitrovici postoji više od 30 registrovanih sportskih klubova “što je pokazatelj koliki je značaj potpune opremljenosti jednog ovakvog objekta”, zaključuje se u saopštenju MZZP-a.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: