Косово и МетохијаСаопштења

Rakić položio kamen temeljac za izgradnju dve kuće socijalno ugroženim porodicama u opštini Klokot

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Goran Rakić danas je u opštini Klokot položio kamen temeljac za izgradnju dve kuće socijalno ugroženim porodicama Nisić i Dimić, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Kako se ističe, kamen temeljac je prvo položen u Klokotu za izgradnju novog doma porodici Nisić, a zatim i u selu Mogila u ovoj opštini, za izgradnju nove stambene jedinice za višečlanu socijalno ugroženu porodicu Dimić.

”Ono što smo pre dvadeset dana obećali, danas i realizujemo. Porodice Nisić i Dimić će vrlo brzo moći da se usele u potpuno opremljene kuće. Zadovoljstvo mi je kada mogu na ovaj način da usrećim porodice, jer će u novim domovima i deca imati svoje sobe za igru i učenje. Danas je veliki dan ne samo za Nisiće i Dimiće već i za mene, jer sreća na njihovim licima mi govori da smo na pravom putu”, istako je Rakić nakon polaganja kamena temeljca.

”Ovo je dan kada nam se menja život nabolje i veoma smo srećni zbog toga. Živećemo u potpuno drugačijim uslovima nego sada, to je za nas velika sreća”, kazali su Nisići.

Najstariji član porodice Dimić istakao je da ga raduje to što se “dato obećanje i realizuje ovako brzo”.

”Najlepši poklon koji smo ja, moja deca i unučad mogli da dobijemo u ovoj godini. Presrećni smo i prezadovoljni”, kazao je Dimić.

Ministar Rakić je u Klokotu istakao da će Ministarstvo za zajednice i povratak raditi da na ovaj način usreći što veći broj porodica, jer kako je kazao “bolji uslovi života socijalno ugroženih porodica su garant sigurne budućnosti”.

”Moji saradnici i ja ćemo raditi na identifikovanju porodica koje žive u lošim uslovima i onoliko koliko je u našoj moći pomagaćemo im, u zavisnosti od njihovih potreba”, zaključio je Rakić.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: