Косово и Метохија

Prekinut protest meštana u Gračanici; Dimitrijević kažnjen zbog nepošovanja mera

foto: N. Milosavljević, GračanicaOnlajn

Protest meštana Gračanice povodom prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića danas je prekinut, a Lukin otac, Dejan Dimitrijević ponovo je novčano kažnjen zbog nepoštovanja anti-kovid mera, potvrdio je Dušan Borisavljević iz Omladinskog saveta Gračanice. Luka Dimitrijević je 13. aprila napadnut od strane trojice Albanaca, dok je šetao sa devojkom i sestrom u blizini bivše zgrade „Voćara“, u kojoj se trenutno nalazi fabrika za proizvodnju pečuraka, u albanskom vlasništvu. Policija je uhapsila napadače iste večeri, ali ih je i oslobodila, zbog čega su meštani Gračanice počeli da se protestuju.

Jedan od zahteva meštana, ali i lokalne samouprave, kako je na prethodnim protestima istaknuto, je smena celokupnog rukovodstva policijske stanice u Gračanici i komandira Bratislava Trajkovića.

“Nezadovoljstvo meštana radom policije traje već neko vreme, nevezano samo za ovaj slučaj, prebijanje Luke, već i za mnoge krađe i razbojništva koja su se događala u Gračanici i koja nisu nikada rasvetljena. Mnogi ljudi su zbog toga bili prinuđeni da se odsele odavde i to je ono što ih najviše muči. Smena komadira, ali i rukovodstva policijske stanice je stav većeg broja meštana sa kojima smo razgovarali”, kazao je Borisavljević.

On dodaje da će civilni sektror narednih dana predložiti zvaničan zahtev lokalnoj samoupravi i policijskoj stanici kako da se, po njihovom mišljenju, poboljša bezbednosna situacija u Gračanici.

Ana Marković
%d bloggers like this: