Косово и Метохија

Nastavlja se protest u Gračanici zbog prebijanja Luke Dimitrijevića

Meštani Gračanice nastavili su da protestuju povodom prebijanja Luke Dimitrijevića od strane trojice Albanaca. Okupljeni su i danas ponovili svoje zahteve, traže smenu komandira policijske stanice Bratislava Trajkovića, ali i da slučaj prebijanja Luke Dimitrijevića preuzme regionalna policija.

Poštujući sve epidemiološke mere, okupljeni meštani Gračanice su i danas izrazili negodovanje povodom rada policije. Nakon napada na devetnaestogodišnjeg Luku Dimitrijevića od strane trojice Albanaca, slučaj je okarakterisan kao tuča, i napadači su oslobođeni. Lukin otac, Dejan Dimitrijević traži da se ponovo pokrene postupak povodom napada na njegovog sina i da sud i tužilaštvo odrede pritvor napadačima.

“Ja sada šaljem i apel i molbu direktoru policije, roditeljski apel i apel ovih meštana, da on smeni rukovodstvo ove policijske stanice, s obzirom da svoj posao, očigledno ne obavljaju kako treba. Mi ćemo njemu, svi meštani Gračanice da budemo zahvalni i pamtićemo to kao dobru stvar, a tvrdim da ukoliko to ne uradi policija, da će to narod da uradi. Zbog ovih propusta koji su se desili, ja se nadam da će policijski inspektorat da utvrdi da je ovde došlo do ozbiljnog propusta u istrazi i apelujem na direktora policije, da ovo što mi kao narod zahtevamo, da to i učini. Ono što još više boli i svaki dan boli jeste, da su ljudi koji su po mom i mišljenju svih nas, okarakterisani kao napadači, oni su trebali da budu u pritvoru”, poručio je Dejan Dimitrijević na današnjem protestu.

Današnji protest je prošao mirno i bez incidenata, a meštani Gračanice su najavili da će nastaviti da se okupljaju.

Podsećamo, Luka Dimitrijević je napadnut od strane trojice Albanaca, dok je šetao sa devojkom i sestrom u blizini bivše zgrade „Voćara“, u kojoj se trenutno nalazi fabrika za proizvodnju pečuraka, u albanskom vlasništvu. Policija je uhapsila napadače iste večeri, ali ih je i oslobodila, zbog čega su meštani Gračanice počeli da negoduju.

Ana Marković
%d bloggers like this: