Косово и Метохија

Protestna vožnja u Gračanici povodom napada na Luku Dimitrijevića

foto: N. Milosavljević, GračanicaOnlajn

Nakon jučerašnjeg protesta više stotina meštana Gračanice na kome je zatražena smena komandira policijske stanice Bratislava Trajkovića, danas je, poštujući propisane epidemiološke mere, nastavljen protest meštana povodom napada trojice Albanaca na Luku Dimitrijevića. Nezadovoljni radom policije, okupljeni su izrazili svoje nezadovoljstvo organizovanom auto kolonom, koja je krenula od bivše zgrade „Voćara“ i provozala se kroz Gračanicu.

Očevici samog napada na devetnaestogodišnjeg Luku Dimitrijevića, koji se dogodio u sredu uveče, demantovali su izjavu komandira policijske stanice da je Luka napadnut zbog jezičkog nesporazuma.

foto: N. Milosavljević, GračanicaOnlajn

„Na medijima i na društvenim mrežama kruži objava da smo mi te večeri oštetili nečiju imovinu, da smo ulazili u hladnjače, da smo napravili nered i ovom prilikom želim da kažem da to nije bilo tako i nisu bili tu na licu mesta. Kao što možete videti, ništa nije oštećeno. Mi smo samo sedeli na klupi 10 minuta mirno, popili smo piće koje smo ranije kupili i pre policijskog časa, krenuli smo kući. Ne mogu više da se setim samog napada, toliko toga se desilo. Verovatno je tako zbog šoka i stresa i sećanja su mi pomućena“, rekla je danas medijima devojka T.D., koja se nalazila sa Lukom Dimitrijevićem te većeri.

Dimitrijevići su saopštili da se među osumnjičenima za „učešće u tuči“, po rečima policije, nalazi i Lukin stric, Srđan Dimitrijević, koji je takođe bio oćevidac samog incidenta.

„Na poziv bratanca, odmah sam otišao da vidim šta se dešava. Video sam da je Lukino lice krvavo, imao je dve rane, jednu ispod, a drugu iznad oka. U tom trenutku su počeli i mene da guraju, počeli su da viču na mene, ja nisam znao o čemu se radi. Ne znam da li sam ih udario ili smo se samo gurali. U jednom momentu je moja supruga uzviknula da će pozvati policiju i to je trajalo nekih 2 minuta. Imali su neke šipke u rukama. Kasnije kada sam svojevoljno otišao u policijsku stanicu sa kćerkom da dam izjavu, prvobitno nam je rečeno da smo svedoci samog incidenta, a kasnije sam saznao da sam sada osumnjičen kao učesnik u tuči, jer je jedan od trojice Albanaca izjavio da sam ga udario. Ne mogu da se setim da li sam ga udario, ali i ako jesam, nije bilo ništa strašno, jer u tom trenutku sam samo želeo da odbranim Luku“, kazao nam je Srđan Dimitrijević.

foto: N. Milosavljević, GračanicaOnlajn

Dejan Dimitrijević poručio je da će protesti biti nastavljeni do ispunjenja njihovih zahteva, iako su juče bili novčano kažnjeni zbog zabrane okupljanja.

„Nastavljamo sa negodovanjem povodom policijske istrage napada na mog sina. Poštovaćemo sve epidemiološke mere, ali nećemo da popustimo. Tražimo da ovaj slučaj preuzmu nezavisne, nepristrasne institucije, koje će istragu da sprovedu na pravi način“, istakao je Dimitrijević.

Podsećamo, Luka Dimitrijević je napadnut od strane trojice Albanaca, dok je šetao sa devojkom i sestrom u blizini bivše zgrade „Voćara“, u kojoj se trenutno nalazi fabrika za proizvodnju pečuraka, u albanskom vlasništvu. Policija je uhapsila napadače iste večeri, ali ih je i oslobodila, zbog čega su meštani Gračanice počeli da negoduju.

Ana Marković
%d bloggers like this: