Косово и МетохијаСаопштења

Rakić i Kosnet o bezbednosnoj situaciji, procesu povratka i pandemiji COVIDA-19

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Goran Rakić razgovarao je sa ambasadorom SAD Filipom Kosnetom o bezbednosnoj situaciji na Kosovu, istakavši da „problemi oko bezbednosti negativno utiču i na proces povratka“ i zatražio podršku za povratak većeg broja raseljenih u narednom periodu.

Osim o bezbednosnoj i političkoj situaciji, na sastanku je bilo reči i o procesu povratka, pravima nevećinskih zajednica i situaciji kada je u pitanju pandemija COVIDA-19, navodi se u saopštenju MZZP-a.

Navodi se da je tokom susreta Rakić iskazao posebnu zabrinutost zbog incidenata koji su se dešavali u prethodnih nekoliko dana u sredinama u kojima žive Srbi i rekao da se „mora učiniti sve da se incidenti suzbiju“.

Takođe, u saopštenju se ističe da je Rakić kazao da „problemi oko bezbednosne situacije negativno utiču i na proces povratka“ i zatražio „podršku za povratak većeg broja raseljenih u narednom periodu“.

Zvaničnici su se složili da je situacija kada je u pitanju pandemija COVIDA-19 složena i istakli da se nadaju da će u periodu koji nam predstoji doći do poboljšanja, navodi se u saopštenju.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Filip Kosnet je čestitao ministru Goranu Rakiću na imenovanju na poziciji ministra za zajednice i povratak i „iskazao podršku svim procesima koji će pozitivno uticatu na kosovsko društvo“, zaključuje se u saopštenju.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: