ДруштвоКосово и Метохија

Pomoć Eparhije raško-prizrenske porodicama pogođenim poplavama

Službenici Eparhije su u proteklom periodu posetili porodice koje su bile pogođene poplavama, i tom prilikom najugroženijim domaćinstvima uručili pomoć u vidu bele tehnike, sanitarije i nameštaja, navodi se u saopštenju ERP.

Iz Eparhije raško-prizrenske podsećaju da je usled poplava koje su početkom januara zahvatile ceo region, ali i prostore Kosova i Metohije, došlo do izlivanja reka, potoka i podzmenih voda, pri čemu je došlo do formiranja bujičnog vala koji je pogodio veliki deo opština u kojima Srbi čine većinski deo stanovništva, te da je tom prilikom pričinjena ogromna materijalna šteta i došlo do ozbiljnih oštećenja na stambenim i pomoćnim objektima, kao i na poljoprivrednim površinama.

„Episkop raško-prizrenski g. Teodosije, tada je pozvao sve uprave Manastira i Crkvenih opština na teritoriji Eparhije raško-prizrenske, kao i verni narod da se svojim skromnim prilozima uključe u dobrotvornu akciju i time pokažu solidarnost sa porodicama koje su pretrpele štetu u poplavama. Zahvaljujući ljudima dobre volje, na račun Eparhije je uplaćeno 56.000 evra“, navodi se u saopštenju Eparhije.

Dodaje se da su službenici Eparhije u proteklom periodu posetili porodice koje su bile pogođene poplavama, i tom prilikom najugroženijim domaćinstvima uručili pomoć u vidu bele tehnike, sanitarije i nameštaja. Takođe, u planu je da se uradi i sanacija poplavom oštećenih domova.

„Eparhija raško-prizrenska se zahvaljuje svim dobrotvorima koji su nesebično pomogli ugroženim porodicama i na taj način saosećali sa njima, jer su svojim prilozima pomogli da prebrode nevolju koja ih je zadesila. Molimo se Gospodu da svima onima koji su pomogli našem ugroženom narodu, Gospod za njihovo dobro, dobrom uzvrati“, zaključuje se u saopštenju.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: