ДруштвоКосово и Метохија

Rakić, Devenport i Salijević u poseti opštini Gračanica

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, novoimenovani šef Misije OEBS na Kosovu Majkl Devenport i zamenik ministra za zajednice i povratak Gazmen Salijević, obišli su danas Opštinu Gračanica gde su se sastali predsednikom Srđanom Popovićem. Portal Gračanica Onlajn nio dobio poziv da proprati ovaj događaj, već je o poseti naknadno obavešten saopštenjem.

U saopštenju se navodi da je ovo prva poseta opštini Gračanci šefa misije OEBS Majkla Devenporta nakon preuzimanja dužnosti, te da mu se predsednik ove lokalne samouprave Srđan Popović zahvalio „što je za svoju prvu posetu izabrao Gračanicu“.

Takođe, ističe se da je Popović posetioce upoznao sa trenutnim stanjem u lokalnoj samoupravi i o aktuelnoj situaciji sa korona virusom.

Napominje se da je na sastanku razgovarano o projektima i planovima koji će biti realizovani po prioritetima, „a koji bi trebalo da poboljšaju život građana u lokalnoj samoupravi“.

Jedna od tema sastanka je bila i položaj Roma, navedeno je u saopštenju, a Popović je istakao da lokalna samouprava „konstantno radi na poboljšanju životnih uslova romske zajednice i pruža podršku u realizaciji njihovih planova i aktivnosti“.

Nakon sastanka Rakić, Devenport, Salijević i Popović obišli su devetočlanu porodicu Emini iz Lapljeg Sela „i tom prilikom im obećali pomoć u rešavanju stambenog pitanja“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Gračanica onlajn nije dobio poziv da proprati ovaj događaj, već je o poseti obevešten po završetku sastanka zvaničnim saopštenjem.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: