Косово и МетохијаПолитика

Vjosa Osmani: Angažovaću se na ujedinjenju političkog spektra

Predsednica Kosova Vjosa Osmani Sadriu je danas razgovarala sa premijerom Aljbinom Kurtijem, ministrima zdravlja i bezbednosnih snaga, Arbenom Vitiom i Armendom Mehajom, ministarkom spoljnih poslova Donikom Gervala Švarc, kao i sa ambasadorom SAD u Prištini, Filipom Kosnetom.

Iz kabineta kosovske predsednice, u saopštenju dostavljenom medijima se kaže da je cilj sastanaka sa domaćim zvaničnicima, da se uspostavi zajednički mehanizam u borbi protiv pandemije korona virusa, kao i u spoljnoj politici i odbrani.

Sa ambasadorom Kosnetom je predsednica Osmani je obećala svoje angažvanje u nabavci vakcina u borbi protiv pandemije, kao i na polju jačanja institucija.

„Na sastanku, predsednica Osmani je takođe uverila ambasadora Kosneta da će se u potpunosti angažovati u stvaranju autentične platforme za dijalog čitavog političkog spektra, navodeći da će se u tom smeru, posebni naglasak dati konsultacijama sa opozicijom i njihovom aktivnom učešću u pitanjima od posebnog interesa za zemlju“, zaključuje se u saopštenju.

%d bloggers like this: