Косово и МетохијаПолитика

Petar Petković: Umesto poruka o dijalogu, Vjosa Osmani nastavlja sa kampanjom mržnje

Posle govora predsednice Kosova Vjose Osmani u kome je rekla da Srbija mora da odgovara za sve, kako je rekla, zločine na Kosovu i da se pokaje, reagovao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, rekavši da „umesto porukama o dijalogu i zajedničkom rešavanju problema, Vjosa Osmani nastavlja sa kampanjom mržnje i neprijateljstva prema Beogradu“.

„Od dve izjave koje je za manje od 24 sata gospođa Osmani dala sa nove pozicije u okviru Privremenih institucija samouprave, obe su bile uperene prema Beogradu i obojene otvorenim animozitetom prema srpskim narodu. To veoma jasno govori da će prioriteti nove vlasti u Prištini, umesto dijaloga i traganja za kompromisom biti ogoljena mržnja prema Srbima“, kaže Petković u saopštenju dostavljenom medijima i dodaje da takvu retoriku podgreva i, kako je rekao, mentor Vjose Osmani, Aljbin Kurti.

„Umesto toga, Osmani i Kurti treba da smognu snage da prevaziđu antisrpsku opsesiju i okrenu se dijalogu, kompromisu, razgovoru, zajedničkom traganju za rešenjem i ispunjavanju međunarodno priznatih obaveza. Beograd je na tom putu punih osam godina i uprkos svim opstrukcijama Prištine, ucenama i pretnjama, istrajava u naporima da osigura stabilnu budućnost i mir za sve narode na ovim prostorima“, zaključuje se u saopštenju kancelarije za KiM.

%d bloggers like this: