Косово и МетохијаПолитика

Vučić: Verujem da će se sačuvati mir i stabilnost na KiM

Foto: KM vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je govoreći o najavu da će na Kosovu biti održana vojna vežba NATO-a kazao da „ovo nije ni prvi ni poslednji pokušaj albanske strane da pokaže kako su oni ti koji mogu da čine šta hoće“.

Prilikom obilaska radova na deonici auto-puta „Miloš Veliki“ od Preljine do Požege, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je kazao da veruje da će se „sačuvati mir i stabilnost na Kosovu i Metohiji“.

„Ovo nije ni prvi ni poslednji pokušaj albanske strane da pokaže kako su oni ti koji mogu da čine šta hoće, bez previše odgovornosti. Ako bude postojala ozbiljnija opasnost ili ugroženost za srpski narod. Ne moram da nastavim. Znaju Srbi sa Kosova i Metohije sve“, naveo je Vučić.

On je takođe istakao da ne vidi da bi priznanje Kosova dovelo do stabilizacije u Regionu.

„Ako neko misli da će se stabilnost zapadnog Balkana graditi tako da Srbi budu poniženi to neće biti moguće“, poručio je Vučić.

Inače, najavljeno je da će Kosovske bezebednosne snage učestvovati u vojnoj vežbi „Trenutni odgovor 21“, u sklopu multinacionalne vežbe SAD i NATO saveznika „Branilac Evrope 21“.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: