Косово и МетохијаКултура

Izložba crteža „Presek stanja“ sutra u „Akvarjusu“

Izložba crteža „Presek stanja“ likovnog umetnika Aleksandra Glibetića iz Kraljeva biće otvorena sutra u 19 časova u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici.

Izložbu će otvoriti njegove kolege Miljana Dunđerin i Stefan Stevanović.

Radovi Aleksandra Glibetića biće izloženi u galeriji do 10. aprila.

Glibetićeva izložba prva je u ciklusu „Drugi put u Akvarijusu“, u okviru kojega će u galeriji PKC-a izlagati nekadašnji studenti Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici koji su svoje prve samostalne izložbe imali upravo u „Akvarijusu“, navode iz ovog Privatno kulturnog centra,

Takođe, naominje se da će do kraja sezone svoje nove likovne radove mitrovačkoj publici predstaviće i Vuk Đurić iz Čačka, Stefan Stevanović iz Kragujevca i Tijana Rodić iz Niša.

„Aleksandar Glibetić je osnovne akademske studije (odsek vajarstvo) završio na mitrovačkom Fakultetu umetnosti 2018. godine, u klasi profesora Peka Nikčevića. Mitrovačkoj publici poznat je, između ostalog, po izložbi crteža `Dnevnik iz karantina`, ali i kao organizator prve virtuelne izložbe u realnom prostoru u Kosovskoj Mitrovici, koju je realizovao u saradnji sa grčkim umetnikom Nikosom Arvanitidisom. Obe izložbe predstavljene su u PKC `Akvarijus`“, navedeno je u saopštenju PKC-a.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: