Косово и МетохијаПолитика

Vrhovni sud Kosova odbacio žalbe Adrijane Hodžić i Romske inicijative

Foto V. ĆUP; GračanicaOnlajn

Vrhovni sud u Prištini je odbacio sve žalbe političkih subjekata na odluke Panela za predstavke i žalbe Centralne izborne komisije, između kojih su i žalbe Ujedinjene zajednice – Adrijana Hodžić i Romske inicijative.

Odlukom Vrhovnog suda, Ujedinjenoj zajednici – Adrijana Hodžić, potvrđeno je poništavanje glasova, ukupno 4.205, u Zubinom Potoku, Štrpcu, Ranilugu, Gračanici, Partešu, Klokotu i Novom Brdu, a delimično u Zvečanu, Leposaviću i Severnoj Mitrovici. Ovom odlukom, Adrijana Hodžić nije poslanica ispred bošnjačke zajednice u budućem sazivu Parlamenta Kosova, već Duda Balje.

Koaliciji Vakat, koja takođe predstavlja Bošnjake, potvrđeno je poništavanje glasova u Štrpcu, Ranilugu, Gračanici, Partešu, Klokotu i Novom Brdu, a delimično i u Leposaviću.

Vrhovni sud je potvrdio i poništavanje glasova Socijaldemokratskoj uniji, liderke Dude Balje, u Štrpcu, Ranilugu, Gračanici, Klokotu i Novom Brdu.

Vrhovni sud je odbacio i žalbu Romske inicijative zbog oduzimanja 800 glasova, pa ovaj politički subjekat umesto dva poslanička mesta, kako je prvobitno objavljeno, dobija jedan mandat.

%d bloggers like this: