Косово и МетохијаПолитика

Ambasada SAD: Potrebno je nastaviti dijalog Beograda i Prištine

Metju Palmer, foto: V. Ćup, GračanicaOnlajn

Američka ambasada u Prištini objavila je detalje sa jučerašnjeg onlajn sastanka visokog američkog diplomate zaduženog za Zapadni Balkan Metju Palmera i američkog ambasadora na Kosovu Filipa Kosneta sa budućim predstavnicima kosovskih institucija Aljbinom Kurtije i Vjosom Osmani.

U postu koji je Američka ambasada objavila na svom zbaničnom Fejsbuk nalogu piše da je Palmer naglasio da je potrebno što pre formirati novu Vladu Kosova.

“Potrebno je hitno formiranje vlade bez političke opstrukcije, nastavak dijaloga Beograda i Prištine uz pomoć Evropske Unije, kao i jačanje institucija koje se bore protiv korupcije, kako bi se nastavila podrška za raznoliko i nezavisno Kosovo”, navodi se u postu Američke ambasade u Prištini.

U.S. Embassy Pristina, Kosovo

In yesterday’s virtual meetings, Deputy Assistant Secretary Palmer stressed the urgent need for government formation devoid of political obstructionism, benefits of the EU-facilitated dialogue, strengthening institutions fighting corruption, and continued support for a diverse and independent Kosovo.

Фотографија корисника U.S. Embassy Pristina, KosovoФотографија корисника U.S. Embassy Pristina, KosovoФотографија корисника U.S. Embassy Pristina, KosovoФотографија корисника U.S. Embassy Pristina, Kosovo
Screenshot Facebook US Embassy Pristina
Američki diplomata se nakon sastanka sa Kurtijem i Osmani, sastao i sa aktuelnim premijerom Avdulahom Hotijem, kao i sa predstavnicima Srpske liste i predstavnicima opozicionih stranaka u novom kosovskom skupštinskom sazivu.

Kako je najavljeno, danas će Palmer takođe održati onlajn sastanak i sa premijerkom Srbije, Anom Brnabić.

 

%d bloggers like this: