ДруштвоКосово и Метохија

Osumnjičenima za učešće u tuči u Lapljem Selu ukinut pritvor

Sedmorici mladića, učesnicima i svedocima tuče koja se dogodila 22. februara ispred škole u Lapljem Selu, danas je ukinut pritvor. Odlukom Osnovnog suda u Gračanici, oni će se u nastavku postupka, ukoliko bude podignuta optužnica, braniti sa slobode.

“Pao nam je iskreno kamen sa srca. Želim da kažem da je ipak pravda pobedila, da smo svi srećni i zadovoljni. Bili su nedužni kao što smo sve vreme pričali. Želeo bih svima da se zahvalim, njihovim drugovima koji su svakodnevno protestovali, koji su ih podžavali i jedva čekam da ga vidim”, ushićeno se na kratko obratio medijima Bojan Živić, brat osumnjičenog Branka Živića.

Foto: Fejsbuk / screenshot

Podsećamo, do tuče ispred škole u Lapljem Selu, došlo je između dve grupe mladića, među kojima je bio i sin nekadašnjeg ministra u kosovskoj vladi Nenada Rašića, koji je prethodno ovu tuču nazvao organizovanim linčom protiv njegovog sina, iz političkih razloga. Tuča je bila najavljivana putem društvenih mreža, a po rečima očevidaca, Rašićev sin, Nikola je takođe bio jedan od organizatora same tuče, iako se u Osnovnom sudu on ne vodi kao osumnjičeni. Pored Nikole Rašića, povrede u tuči je zadobio i maloletni I.M., čiji roditelji tvrde da je njihov sin žrtva upravo N. Rašića jer ga je, kako tvrde, Rašić prvi udario, zbog čega je maloletnik bio na četvorodnevnom bolničkom lečenju.

Ana Marković
%d bloggers like this: