ДруштвоКосово и Метохија

Sutra sahrana Episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Atanasija

Foto V. ĆUP; GračanicaOnlajn

Sahrana Episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Atanasija, biće u subotu, 6. marta 2021. godine, na Zadušnice, saopšteno je iz ove eparhije.

08.30 Jutrenje sa opijelom u Sabornom hramu u Trebinju,

10.00 Sveta Božanstvena liturgija ispred Sabornog hrama u Trebinju,

12.00 Polazak pogrebne povorke, sa odrom našeg dragog vladike, praćenog sveštenstvom i vernim narodom, od Sabornog hrama u Trebinju do Manastira Tvrdoš (prošavši kroz glavnu kapiju porte, dalje, ulicom Desanke Maksimović, kroz Njegoševu, skrenuvši zatim u ulicu Vojvode Stepe Stepanovića, do kružnog toka, i dalje Zasad Poljem do Manastira Tvrdoš),

13.30 Ukop u paraklisu Vaskrsenja Gospodnjeg u groblju Manastira Tvrdoš.

Do dana sahrane, telo novopredstavljenog umirovljenog Episkopa Atanasija biće u trebinjskom Sabornom hramu, u kojem će se, u petak, 5. marta 2021. godine, od 9.00 časova, služiti Sveta Božanstvena liturgija, uz poklonjenje vernih.

Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska moli sve, koji budu prisustvovali bogosluženjima i sahrani Episkopa Atanasija da se strogo pridržavaju protivpandemijskih mera, propisanih od strane nadležnih institucija, zaključuje se u saopštenju koje je potpisao predstavnik Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske za medije, Branislav Rajković, đak.

%d bloggers like this: