Друштво

Drama u porodici Dačević kod Blaca

Foto: KM vesti

U Suvom Dolu kod Blaca danas se u porodici Dačević odigrala prava drama kada su iz Centra za socijalni rad došli službenici kako bi oduzeli maloletne M.D. i M.D., koji žive u ovom selu sa babom Ljiljanom. Naime, majka ove dece je preminula od raka, a otac ih je napustio znatno ranije, od tada ovo dvoje dece žive i staraju se o baki Ljiljani, kojoj je jedna noga amputirana. Međutim, u četvrtak ujutru, otac ovo dvoje dece pojavio se u alkoholisanom stanju i počeo je da ih maltretrira.

“Sina je šutnuo, a ćerku je vukao za kosu i odgurao u jednu od soba. Ponovo sam ga kao i bezbroj puta ranije kada se dešavalo da dolazi prijavila policiji, koja je sada došla pošto je čitava priča dospela do medija”, priča uznemireno baba Liljana i dodaje “Na žalost ovo je mala sredina i svi se poznaju. Sigurna sam da to ni sada nebi učinili da nije priča dospela do javnosti, ali je zbog svega policija obavestila Centar za socijalni rad čiji su službenici došli trvdeći da će odvesti decu”, kazala je Ljiljana.

Službenici Centra za socijalni rad su danas po nalogu došli da odvedu decu, međutim, ovo dvoje mališana je kategorički odbilo da se rastanu od svoje bake, sa kojom žive i žele da nastave da žive.

“Posle nemile scene sa ocem dece, ja sam Centru za socijalni rad podnela zahtev za starateljstvom nad decom, ali rekli su mi da je ova ustanova kao staratelja dodela socijalnu radnicu, iako je zakon predviđeno da sud donese tu odluku”, izrevoltirana je Ljiljana.

U Centru za socijalni rad nisu želeli da komentarišu ovaj slučaj, uz obrazloženje da nemaju dozvolu nadležnog Ministarstva. Iako je jedna radnica ovog Centra, posle nekoliko sati prisustva u kući Dačevića, saopštila Ljiljani da se slučaj obustavlja.

O slučaju dvoje mališana iz Blaca, obavešteni su ministar policije Aleksandar Vulin i ministar za brigu o porodici Ratko Dmitrović.  Vulin je najavio da će naložiti da se mere zabrane prilaska deci i babi od strane oca ispoštuju, a Dmitrović je istakao da će se upoznati sa čitavim slučajem kako bi se on rešio u korist dece.

%d bloggers like this: