ДруштвоКосово и Метохија

Uhapšeni u tuči u Lapljem Selu još uvek u pritvoru; Protesti srednjoškolaca i roditelja se nastavljaju

Foto; KM vesti

Već devet dana grupa srednjoškolaca i roditelja protestuju ispred Policijske stanice, povodom odluke Osnovnog suda u Gračanici kojom je određen jednomesečni pritvor sedmorici momaka koji su učestvovali i bili svedoci tuče koja se dogodila ispred škole u Lapljem Selu 22. februara. Okupljeni ovim protestima žele da apeluju na institucije da uhapšene mladiće oslobode. Kao što smo već pisali, roditelji su podneli žalbe Apelacionom sudu u nadi da će poništiti prvobitnu odluku Osnovnog suda i time omogućiti uhapšenima da se brane sa slobode. Odluke još uvek nema, a danas su se pojavile spekulacije na društvenim mrežama o tome da je Apelacioni sud danas doneo oslobađajuću presudu, međutim, advokat i branilac optuženog Lazara Karadžića, Negovan Šaranović je to demantovao. I roditelji na skupu su danas negirali informaciju da su mladići pušteni na slobodu.

Srednjoškolci su i danas nosili transparente i skandirali “Niste sami” i “Nisu krivi”. Protest je prošao mirno i bez incidenata.

Podsećamo, do tuče ispred škole u Lapljem Selu je došlo između dve grupe mladića, među kojima je bio i sin političara Nenada Rašića, koji je prethodno ovu tuču nazvao organizovanim linčom protiv njegovog sina, iz političkih razloga.

 

 

 

%d bloggers like this: