Косово и МетохијаХроника

Četvrti put opljačkana porodica Andrejević u Gračanici

Sinoć oko 20 časova nepoznati počionici upali su u kuću Aleksandre Andrejević u Gračanici i to je već četvrti put da su petorica braća Andrejević na meti pljačkaša. Ono što je posebno zanimljivo jeste da je Aleksandra Andrejević bila u dnevnom boravku, dok su lopovi bili u spavaćoj sobi.

Kada je Aleksandra u spavaćoj sobi ugledala lopova, počela je da vrišti i doziva pomoć.

“Bila sam u kupatilu, čula sam vrisak, brzo sam otključala vrata i potrčala ka Aleksandrinoj kući, uhvatila je za ruku i uvela u svoju kuću. Obe smo bile jako uplašene i onda smo iz moje kuće gledale kroz prozor prema njenoj da vidimo da li će neko izaći napolje”, ispričala nam je rođaka Biljana Andrejević.

Pošto su im se muževi nalazili u tom trenutku na poslu, Biljana ih je pozvala i tek su sa njima ušli u obijenu kuću.

“Zatekli smo ispreturane stvari u spavaćoj sobi. Lopov ili više njih su pobegli kroz prozor. Pozvali smo policiju, tako da ne znamo da je nešto nestalo i šta su lopovi uspeli da odnesu. Aleksandra mi je rekla da je u jednoj torbici držala novac, kao i suprugovu platu koju je danas podgila u banci”, rekla je Biljana.

Ova porodica je pre dve godine takođe bila opljačkana i tada su lopovi iz njihove kuće ukrali 15.000 evra ušteđevine.

Sinoć je ovu porodicu obišao komandir stanice policije u Gračanici Bratislav Trajković koji je obećao da učuniti sve da počinioci ove krađe budu pronađeni.

“Ovo nije prvi put da se dešavaju ovakve stvari ovoj porodici i na osnovu svih informacija koje smo dobili od žrtve, učinićemo sve da dođemo do počinilaca”, izjavio je Trajković.

Njih je obišao i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i obećao da će se angažovati i insistirati kod policije da počinioci ove i ranijih krađa budu pronađeni.

Ana Marković
%d bloggers like this: