Друштво

Rodbina i srednjoškolci nastavljaju sa protestima u Gračanici

Foto: KM vesti

Već šesti dan roditelji i srednjoškolci protestuju ispred Policijske stanice povodom odluke Osnovnog suda u Gračanici kojom je određen jednomesečni pritvor sedmorici mladića koji su učestvovali i bili svedoci u masovnoj tuči ispred škole u Lapljem Selu. Okupljeni su još jednom apelovali na institucije i društvo u celini, nadajući da se da bi sutra mogla da bude donešena oslobađajuća odluka Apelacionog suda. Da napomenemo, roditelji su u četvrtak predali žalbu Apelacionom, žaleći se na odluku Osnovnog suda u Gračanici kojom su ovi mladići osuđeni na pritvor od 30 dana.

“Apelujem na sve institucije koji mogu da reaguju da se deca oslobode, jer to je bila samo dečija tuča. Očekivanja nemamo velika. Mi smo imali očekivanja da ih oslobode posle 48 sati od kako smo predali zahtev Apelacionom sudu, pošto smo se razočarali u rešenje Osnovnog suda o jednomesečnom pritvoru, tako da ne očekujemo ništa ni sutra. Međutim, mi se ipak nadamo da će naša deca sutra napokon biti oslobođena iz pritvora”, poručio je danas medijima Siniša Živković, otac uhapšenog Čedomira Živkovića iz Ugljara.

Protest je prošao mirno, a okupljeni su se nakon sat vremena razišli.

Podsećamo, do tuče ispred škole u Lapljem Selu je došlo između dve grupe mladića, među kojima je bio i sin političara Nenada Rašića, koji je prethodno ovu tuču nazvao organizovanim linčom protiv njegovog sina, iz političkih razloga.

%d bloggers like this: