ДруштвоДруштво

Predsednik Vučić najavio novčanu pomoć nezaposlenima Srbima na KiM

Foto: KM vesti

Nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima Srba na Kosovu i Metohiji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Kuršumliji da će svi nezaposleni koji žive na Kosovu dobiti novčanu pomoć od države Srbije u iznosu od 200 eura.

“To je direktan poklon, direktna pomoć države Srbije, ali ćemo i za svako dete koje živi na KiM, i za svakog čoveka, to je razlika u odnosu na centralnu Srbiju, obezbediti po 100 evra dodatnog novca“, rekao je predsednik Vučić.

Foto; Km vesti

Najavivši skorašnji početak izgradnje bolnice u Gračanici, infratsrukturne projekte u KBC u Kosovskoj Mitrovici, predsednik Srbije je najavio i rekonstrukciju magistralnog puta između Jarinja i Kosovske Mitrovice, u dužini od 54 kilometra.

„To će da bude kao pista, uređen asfalt od šest metara sa svim bankinama, kanalima, da pokažemo koliko je danas snaga srpske države veća nego što je to u prethodnim godinama i decenijama bilo“, kaže Aleksandar Vučić i dodaje da očekuje i izgradnju nove zgrade Univerziteta u Severnoj Mitrovici, kao i posebne infrastrukturne projekte u Kosovskom Pomoravlju i Štrpcu.

Predsednik Vučić zahvalio se Srbima na KiM što su najveće poverenje, na poslednjim parlamentarnim izborima na Kosovu, dali Srpskoj list ii poručio da bez obzira na veliki novac, pojedini političari kao što je GI SPO i albanski lideri, nisu uspeli da podele srpski narod.

Ana Marković

%d bloggers like this: