Култура

Koncert “Ruske romanse” održan u Gračanici

foto: N. Milosavljević, GračanicaOnlajn

Pod pokroviteljstvom Pokrajniskog kulturnog centra Priština-Leposavić i Doma kulture Gračanica danas je održan koncert pod nazivom “Ruske romanse” u velikoj sali Doma kulture u Gračanici.

Publika je imala prilike da uživa u kompozicijama Petra Iljiča Čajkovskog, Mihaila Glinke i Sergeja Rahmanjinova u izvođenju Katarine Simonović Ivanković-sopran uz klavirsku pratnju Jelene Deljanin Aleksić.

Katarina Simonović Ivanković je rekla da joj je velika čast i izuzetno zadovoljstvo što je pored nastupa u Kosovskoj Mitrovici, Zubinom Potoku večeras imala priliku da se predstavi i publici u Gračanici.

“Uzbuđena sam jako večeras, zato što smo danas obilazili neke lokalitete koji su za nas Srbe jako bitni i moje uzbuđenje ste mogli i da osetite večeras na koncertu. Ruska muzika je nama bliska, jer smo mi isti narod i ovo je naša zemlja. Inače, emocije koje mi umetnici osećamo, prenosimo kroz muziku i ja sam se večaras trudila da svi vi to osetite. Mi Srbi smo talentovana nacija, nama malo treba za pesmu i igru”, kazala je Simonović Ivanković koja je magistrirala solo pevanje.

Jelena Deljanin Aleksić je takođe prezadovoljna večerašnjim nastupom iako publike nije bilo u većem broju.

“Atmosfera je bila predivna i osećali smo se jako ugodno na sceni. Ovo je veče ruske romanse, to jeste ruska muzika, ali je to i muzika koju mi rado izvodimo i rado slušamo i ona je popularna u krugovima nas muzičara”, poručila je Deljanin Aleksić koja je magistrirala klavir.

Koncert je održan uz poštovanje svih epidemioloških mera propisanih za sprečavanje širenja korona virusa, a pokrovitelj koncerta je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Ana Marković
%d bloggers like this: