ДруштвоХроника

Roditelji uhapšenih zbog tuče u Lapljem Selu apeluju da se oni oslobode

Foto V. ĆUP; GračanicaOnlajn

U večernjim satima održan je protest ispred Policijske stanice povodom odluke Osnovnog suda u Gračanici, kojom je određen jednomesečni pritvor sedmorici mladića koji su učestvovali, a i bili svedoci u tuči u Lapljem Selu.

Rodbina i prijatelji okupili su se ponovo danas ispred Policijske stanice kako bi izrazili nezadovoljstvo povodom odluke Suda i najavili su da će nastaviti sa okupljanjem, iako ih je danas Kosovska policija opomenula sankcionisanjem, pošto je zbog epidemioloških mera zabranjeno okupljanje većeg broja ljudi. Kao što smo i danas pisali, srednjoškolci, prijatelji i rodbina uhapšenih ponovo su zatražili oslobađajuću presudu za uhapšene momke.

Branimir Krstić, Foto V. ĆUP; GračanicaOnlajn

„Naša deca su odavde odvedena u nepoznatom pravcu, nismo znali gde su ih odveli, ali sada znamo gde su. Ovo je bila obična tuča koja se dešava svuda i kod Srba i kod Albanaca i kod Roma. Po kom osnovu je Sud za ovakvo delo osudio našu decu na jednomesečni pritvor? To je pitanje koje muči sve nas ovde prisutne i zbog toga ćemo nastaviti da se okupljamo“, poručio je deda uhapšenog Lazara Karadžića, Branimir Krstić.

Na skupu su roditelji apelovali da se ovo više nikada ne ponovi, ali i da se oprosti učesnicima tuče.

Foto V.Ćup;Gračanica online

„Deca nisu kriva. Ovo je bio samo dečiji hir. Najbitnije je da su deca živa i zdrava. Godinama živimo u strahu i ovo nam uopšte nije trebalo. Bilo je mnogo većih krivičnih dela za koje niko nije odgovarao. Nasa deca ionako nemaju slobodu kretanja. Dajte da našoj deci obezbedimo miran život“, rekla nam rođaka jednog od uhapšenih momaka.

Kosovska policija je nadgledala večerašnji protest, a okupljeni su se mirno razišli nakon sat vremena.

Podsećamo, do tuče ispred škole u Lapljem Selu je došlo između dve grupe mladića, među kojima je bio i sin bivšeg ministra u kosovskoj vladi, Nenada Rašića. Rašić je tuču nazvao organizovanim linčom protiv njegovog sina, iz političkih razloga, međutim svedoci tvrde da Rašićev sin Nikola nije bio žrtva, već jedan od učesnika organizovane tuče. U tuči, osim Rašića, ima još povređenih, a najteže je povređen maloletni I.M.

Ana Marković
%d bloggers like this: