ПолитикаХроника

Rašić: Napali su mi sina; Marković: Rašić je napao moga sina

Foto: Fejsbuk / screenshot

Još uvek nema pouzdanih informacija kako je došlo do tuče između dve grupe mladića ispred škole u Lapljem Selu. Posle objave u medijima da je napadnut i povređen sin političara Nenada Rašića, danas su se oglasili roditelji još trojice momaka, među kojima i Miodrag Marković, čiji je sin još uvek u bolnici i koji tvrdi da je ustvari Nikola Rašić prvi napao njegovog maloletnog sina I.M., koji se onesvestio od posledice udarca.

Sin lidera Progresivno demokratske stranke Nenada Rašića koji je juče nakon časova učestvovao u grupnom sukobu ispred škole u Lapljem Selu, životno nije ugrožen. Naime, Rašićevim rečima, njegov sin Nikola je zajedno sa svojim drugovima fizički napadnut od strane grupe mladića koji su nasrnuli na njih i tukli ih, ne samo rukama, već i određenim predmetima. On je na konferenciji za novinare u Medija Centru u Čaglavici izneo podatke da je tuča bila najavljivana putem društvenih mreža i da je njegov sin Nikola Rašić napadnut bokserom i da su mu time nanesene povrede u vidu rascepane gornje usne, nepca, kao i da su mi izbijena tri zuba.

Nenad Rašić, foto: N. Milosavljević, GračanicaOnlajn

“Ne želim da prjudiciram istragu koja je u toku, ali danas sam iz tog razloga kontaktirao Tužilaštvo da kao moguć uzrok incidenta koji se desio juče, navedem i izjave određenih političara, kao što je recimo izjava Dalibora Jevtića koji je više puta pisao, a to sam jutros saznao, na način koji je mogao da aludira da smo mi izopšteni, etiketirani i nedovoljno dobri predstavnici“, rekao je Rašić i dodao „to da sam ja bio učesnik ili organizator da moj sin zadobije teške telesne povrede, da mu tri zuba budu izbijena, da sam sad išao da mu stavljam privremenu protezu, da mu se sada klate još dva zuba pored ta tri koja su izbijena, da će za dva meseca tek kada se sanira koren zuba, moći da postavi implantate, nek on odgovori na to da li bi pristao da to radi svom detetu“, izrevoltirarno je prokomentarisao optužbe Gorana Rakića da je zajedno sa Aljbinom Kurtijem i Radom Trajković pokušao da ispolitizuje jučerašnji incident u Lapljem Selu.

Sa druge strane, Miodrag Marković jedan od roditelja maloletnog I.M. koji je takođe učestvovao u ovoj tuči i koji se nalazi na bolničkom lečenju gde mu saniraju povrede koje je zadobio u izjavi za naš portal kaže da je njegov sin zadobio hematom, krvaranje iz nosa, ima povredu rebara i da se još uvek nalazi u bolnici gde se odrađaju dodatna ispitivanja. Prema rečima, kako svog sina, ali i druge dece koja su bili svedoci jučeršnjeg sukoba, Marković tvrdi da je Nikola Rašić došao sa grupom momaka od 25 godina iz Dobrotina i nakon kraćeg prepiranja sa grupom dece sa kojom je bio i njegov sin, udario je maloletnog I.M., koji je od siline udarca pao i izgubio svest.

Miodrag Marković, foto: N. Milosavljević, GračanicaOnlajn

“Postoji snimak na kome se jasno vidi da je to bila opšta tuča koja se nažalost dogodila međusobno između dece. Žalosno je što se ovo diglo na ovakav politički nivo, a da to ustvari nema nikakve veze sa politikom. Juče se nažalost desila tuča, nije do toga trebalo da dođe, krivi smo svi mi roditelji i kompletno društvo. To što je gospodin Rašić rekao, nema veze ni sa kakvom istinom. Njegov sin je prvi napao mog sina i udario ga. On je sada u bolnici. Ja sam za to da svi koji su krivi, svi treba da odgovaraju, ali nemojmo da delimo decu”, kazao nam je Miodrag Marković.

Kako je juče saopštila Kosovska policija, nakon incidenta koji se dogodio u Lapljem Selu privedeno je osam osoba, a Tužilaštvo je saopštilo da je uhapšenim mladićima određen pritvor od 48 sati.

Ana Marković
%d bloggers like this: