Друштво

ДЕЧИЈИ ОСМЕСИ РАЗЛОГ ЧЕМУ ТРЕБА ДА ТЕЖИМО

Милош Вучевић са ђацима ОШ Краљ Милутин у Грачаници

Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, Петар Петковић, помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију и Владета Костић, председник општине, обишли су јуче ОШ Краљ Милутин у Грачаници где је градоначелник Вучевић уручио ђацима првацима књиге „Прварице“, као поклон грађана Новог Сада.

Ради се о скромним поклонима али су један леп увод у почетак школовања и одрастања наше деце, упознавање матерњег језика и ћириличног писма. Када видите ову децу, она су вам сигурност за будућност, односно најбољи показатељ куда треба даље да идемо. Њихови осмеси су једини разлог зашто се боримо и чему треба да тежимо- рекао је градоначелник Вучевић, приликом обиласка грачаничке основне школе док је Петар Петковић, помоћник директора Канцеларије за КиМ истакао да нема јачег и снажнијег показатеља присуства државе Србије на Косову, од присуства и пуног функционисања наших институција.

Поред многих наших институција, социјалне политике, здравства, локалне самоуправе, културе, од посебног значаја су и образовне институције. Због тога смо данас у Грачаници, у школи Краљ Милутин да дамо пуну подршку свим запосленима, пре свега нашој деци. Оно што бих морао посебно да нагласим, јесте и тај пример личне иницијативе, тај осећај односа и љубави према нашем народу, и управо такав пример подршке нам више година пружа и градоначелник Вучевић – рекао је Петковић. Иначе, малишани из Грачанице захвалили су се гостима на посети отпевавши им неколико пригодних песама.

А.М.

%d bloggers like this: